Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 1 minuten geleden
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
LIFE L-55G opnametent 38 x 38 x 58 cm
L-55G 38 x 38 x 58 cm € 57,50 Bestellen
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
Bresser Y-04 Foto Opname Set 60 x 60 x 60 cm
Y-04 60 x 60 x 60 cm € 79,00 € 64,95 Bestellen
Bresser BR-PH30 Foto opname box digital + verlichting 31x22x23cm
F001610 € 84,95 € 65,00 Bestellen
Bresser Y-05 complete Opname Set 60x60x60cm
Y-05 60x60x60cm € 127,00 € 87,95 Bestellen

Houdt u zich veel bezig met productfotografie en kiest u met name voor kleinere voorwerpen, kies dan bijvoorbeeld voor een opnametent of een opnamebox. Er zijn meerdere aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van een dergelijke ministudio.

Denk in de eerste instantie aan de juiste belichting. U wilt namelijk dat uw producten optimaal van alle kanten worden belicht en er natuurlijk uitzien. Let dan bij de aanschaf op zulke aspecten als kleurwarmte van de lampen en kies bij voorkeur voor daglicht bij 5000 K. De opnameboxen zijn vaak standaard uitgerust met continu verlichting in de vorm van bijvoorbeeld fluorescent licht of LED verlichting. Dit is ook handig, omdat u precies ziet hoe het onderwerp is belicht. Kies voor de lampen die nauwelijks warmte afgeven, zoals de LED lampen. Naast het feit dat deze lampen energiezuinig zijn, heeft u ook geen last van warmte. Dit is met name zeer geschikt voor producten die onder de invloed van warmte kunnen vervormen of verkleuren, zoals voedsel.

Kies vervolgens voor de voor u geschikte opnamebox of fototent. Opnameboxen zijn over het algemeen heel robuust en ze gaan lange tijd mee. Opnametenten zijn voordeliger in de aanschaf en zeer licht. Van beide varianten zijn ook opvouwbare versies verkrijgbaar. Bepaalde opnameboxen zijn aan één kant volledig open, wat de fotograaf meer speelruimte geeft. Let bij het aanschaffen ervan op de juiste afmetingen, zodat u al uw producten probleemloos kunt fotograferen. Let ook op de achtergrondkleur. Deze moet niet de aandacht van het onderwerp afleiden. De standaard kleur van een fototent is daarom vaak wit of lichtgrijs, soms met een kleurverloop.

Opnamebox

De Digital Imaging Box is de professionele, universele en gebruiksklare oplossing voor het maken van diverse foto’s. Producten of voorwerpen van klein tot middelgroot formaat kunnen vanaf de voor- of bovenzijde worden gefotografeerd.
Dankzij de daglichtverlichting met kleurtemperatuur van 5000K worden alle kleuren juist weergegeven. Kleurafwijkingen zijn niet meer mogelijk. Flikkervrije Cold Cathode fluorescentieverlichting is ontworpen voor de beste resultaten. De ingebouwde lichtbronnen voorzien van softscreens geven in de fotobox een prachtig zacht licht wat zich om het onderwerp heen vouwt. De opnamen zijn gegarandeerd schaduwvrij. Bijna iedere digitale camera is te gebruiken voor uw opnamen. Nu is het zelfs voor een onervaren fotograaf eenvoudig om de juist belichte en schaduwvrije opnamen van een correcte kleurstelling te maken.

De opnamen zijn vrijstaand en kunnen meestal direct en zonder veel nabewerkingen worden gebruikt. De Digital Imaging Box vraagt niet veel ruimte en kan permanent worden opgesteld; u kunt dus op ieder gewenst moment productfoto’s maken. 
Voor opnamen van bijvoorbeeld stenen, waarbij de facetten extra moeten opvallen kunt u gebruik maken van extra belichting in de vorm van Sparkling Light. Dit is een lichtbak, waarin LED lampen zijn geplaatst, die een extra wit, helder accentlicht geven. De voeding van het Sparkling Light is reeds aan de achterzijde van de opnamebox geplaatst. Het Sparkling light is alleen leverbaar voor de Digital Imaging Box  DIB-612.

Bent u aan het twijfelen welke opnametent of opnamebox het beste bij u past? U vindt bij ons diverse varianten van de topmerken. Stuur ons een mailtje en maak uw productetype en voorkeuren kenbaar – wij zullen naar aanleiding daarvan met een aantal passende suggesties komen.

Meer